Μετά από 15 χρόνια ήρθε η ώρα αλλαγής της σύνθεσης του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Ραχούλας.
Αν και η επιθυμία μου ήταν η αλλαγή αυτή να γίνει προ αρκετών ετών, δυστυχώς δεν υπήρχε προθυμία νέων ατόμων να αναλάβουν την λειτουργία και την συνέχεια του συλλόγου. Τα χρόνια περνούσαν και με τα σημερινά μέλη του Δ.Σ., με μικρές εναλλαγές, συμπληρώσαμε 15 χρόνια.
Το τελευταίο διάστημα είδα ότι κάποια άτομα έδειχναν ένα πρωτόγνωρο και πραγματικό ενδιαφέρον για τα πεπραγμένα και τα κακώς κείμενα του χωριού μας και μέσα από εθελοντικές δράσεις πρόσφεραν ότι μπορούσαν. Μετά από συζήτηση μαζί τους πείστηκαν να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου μας. Είναι νέα άτομα με όρεξη για δουλειά και προσφορά.
Έτσι στις αρχαιρεσίες της 10ης Μαΐου 2024 εκλέχθηκε νέο Δ.Σ. του συλλόγου το οποίο είναι:

Πρόεδρος : Ιωάννης Γριβέλλας του Φωτίου
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γρυμπογιάννης του Βασιλείου
Γραμματέας: Ευαγγελία Κωνσταντίνου του Σπύρου
Ταμίας: Κων/νος Σιώκος του Θωμά
Μέλος: Βίκυ Βρέκου του Αναστασίου
Αναπλρ. Μέλη: Θεανώ Δήμου του Βασιλείου και Ελένη Κατσιούλα του Γεωργίου

Πρωταρχικός στόχος του συλλόγου πρέπει να είναι η διατήρηση της έκδοσης της εφημερίδας του συλλόγου μας «Ζωγλοπίτικα Χρονικά» η οποία κατά κοινή ομολογία αξιολογείται ως μία από τις καλύτερες ιστορικολαογραφικές εφημερίδες της Ελλάδος.

Τούτο δε το χρωστάμε πρωτίστως στον αείμνηστο Γιώργο Ντόλκερα και στους εν ζωή ακούραστους δασκάλους Λάμπρο Γριβέλλα και Βασίλη Καραγιάννη οι οποίοι επί 30 χρόνια μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας και των βιβλίων που συνέγραψαν, ανέδειξαν την ιστορία και την λαογραφία του τόπου μας. Ένας άλλος στόχος θα πρέπει να είναι η ενθάρρυνση χωριανών να συνδράμουν με κείμενα στην ύλη της εφημερίδας. Δυστυχώς και στον τομέα αυτό υπήρξε απροθυμία συμμετοχής. Παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις μας δεν βρήκαμε ανταπόκριση. Το χωριό μας έχει πληθώρα ανθρώπων που μπορούν να βοηθήσουν στην ύλη της εφημερίδας και ελπίζω κάποιοι να πειστούν να το κάνουν.

Ως απερχόμενος πρόεδρος εύχομαι στα νέα μέλη του Δ.Σ. καλή επιτυχία στο έργο τους και θα είμαι κοντά τους σε ότι χρειαστούν.
Ο απερχόμενος πρόεδρος
Γιώργος Κατσιούλας